Спецслужби РФ планували заблокувати держреєстр виборців України – СБУ

Вівторок, 26 лютого 2019, 13:15

У Службі безпеки України заявили, що російські спецслужби намагалися отримати дані про мережі зв’язку, які забезпечують проведення виборів президента України.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

Зазначається, що оперативники спецслужби задокументували, що мешканець Дніпра створив та адміністрував групу у забороненій російській соцмережі, де розповсюджував фейкові новини та публічні заклики до зміни меж території та державного кордону України.

"До адміністрування групи причетні мешканці РФ, а кількість її учасників була штучно збільшена для створення ілюзії масштабного супротиву державній системі", - йдеться у заяві..

Повідомляється, що у ході проведення слідчих дій співробітники СБУ також встановили, що інтернет-провокатор, який є працівником підрядної організації у телеком-галузі, вів електронне листування з мешканцем Росії.

"Росіянин цікавився і збирав дані про мережі стратегічно важливих операторів зв’язку, місцезнаходження телекомунікаційних вузлів та про періоди часу, що необхідні на відновлення їх після пошкоджень", - заявили в СБУ.

У відомстві додали, що за задумом спецслужб РФ, масові пошкодження кабельних ліній та обладнання певних операторів зв’язку призведуть до порушення сталого функціонування підрозділів ведення Державного реєстру виборців, а також заблокують роботу окремих ланок Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори", яка на даний час розгортається.

Наразі під процесуальним керівництвом прокуратури триває досудове розслідування у межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 110 Кримінального кодексу України.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування