У Держдепі США розповіли, про що Трамп говоритиме з Кім Чен Ином

Середа, 27 лютого 2019, 01:27

Під час саміту у В'єтнамі президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин зосередяться, головним чином, на трьох основних напрямах: покращення двосторонніх відносин, гарантування миру в регіоні та ядерне роззброєння Північної Кореї.

Про це йдеться у заяві Державного департаменту США, передає "Укрінформ".

"Саміт має на меті подальший прогрес у виконанні домовленостей, яких обидва лідери досягли в Сінгапурі - щодо трансформації відносин, міцного й стабільного миру, а також повної денуклеаризації Корейського півострова", - підкреслили у відомстві.

Зазначається, що для успішного досягнення поставлених цілей в Ханої з візитом перебуває також держсекретар США Майкл Помпео.

Він прибув до В'єтнаму 24 лютого і вже провів ряд зустрічей з іноземними колегами. Планується, що Помпео також візьме безпосередню участь у саміті Трампа і Кім Чен Ина.

Нагадаємо:

  • Президент США Дональд Трамп і північнокорейський лідер Кім Чен Ин прибули до В'єтнаму, де 27 лютого стартує другий саміт США-КНДР з питань денуклеаризації корейського півострова.
  • Раніше президент США заявив, що очікує "дуже продуктивного" саміту з лідером КНДР.
  • Кім прибув до Ханоя раніше. Лідери зустрінуться спочатку під час вечері в середу, після чого відбудуться зустрічі в четвер.
  • Перший саміт США і КНДР пройшов 12 червня 2018 року в Сінгапурі. За його підсумками лідери країни підписали спільну заяву, в якій йдеться про те, що Північна Корея готова до денуклеаризації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...