Геращенко звинувачує активістів у зриві важливої зустрічі. Вони заперечують

Середа, 27 лютого 2019, 12:07

Уповноважений президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі перший віце-спікер Ірина Геращенко заявляє, що зустріч сімей військовополонених українських моряків з дипломатами в Одесі зірвана через дії активістів.

Про це вона пише 27 лютого у Facebook.

"Сьогодні в Одесі, на борту есмінця ВМС США "Дональд Кук" зранку мала відбутися зустріч родин військовополонених моряків з американськими і європейськими дипломатами... Ця, така важлива зустріч родин заручників з нашими міжнародними партнерами, була скасована через інцидент, який стався напередодні", – заявляє Геращенко.

За її словами, мова йде про акцію "Хто вбив Катю Гандзюк", що її група активістів влаштувала у вівторок поблизу американського есмінця.

"Пояснити, до чого тут американський есмінець, й навіщо саме там влаштовувати акцію, думаю, важко. Але з міркувань безпеки зустріч було скасовано", – стверджує Геращенко.

"Сказати, що родини моряків в розпачі – це нічого не сказати. Мені дуже боляче , коли на страшній смерті спекуляції молодої жінки продовжуються такі огидні спекуляції, мета яких – аж ніяк не дізнатися правду, а просто провокації", – заявляє вона.

За словами Геращенко, зустріч з родинами мала на меті підтримку родин і важливий сигнал РФ з вимогою звільнення моряків.

В свою чергу активісти групи "Хто вбив Катю Гандзюк" не забарилися з відповіддю Геращенко і називають її заяву "піаром на крові".

"Ми перевірили цю інформацію у представників посольства США в Україні (так, ми постійно спілкуємось з представниками посольств країн, які уважно стежать за ситуацією навколо розслідування вбивства Каті, спілкуємось напряму). Заяву звісно не підтвердили", – стверджують вони.

За їхніми даними, скасування зустрічі не пов’язане з їхньою акцією.

 

Нагадаємо:

  • 26 лютого президент Петро Порошенко в Одесі відвідав есмінець "Дональд Кук" ВМС США, де провів зустріч зі спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером.
  • Того ж вечора до поліції надійшло повідомлення від військовослужбовців, що на території морвокзалу, де знаходиться ракетний есмінець США, перебувають двоє підозрілих осіб з рюкзаками.
  • Поліцейські виїхали на місце подій та встановили, що чоловіки – члени однієї з громадських організацій міста, які прийшли на морвокзал з плакатами "Хто замовив Катю Гандзюк".
  • Радник начальника Головного управління поліції в Одеській області Руслан Форостяк розповів, що вказані активісти перетнули межу посту військової служби правопорядку та намагались провести акцію біля есмінця США.
  • "Діючи по уставу специ ССО не дуже розуміючись на банерах, сприйняли цю ситуацію по своєму однозначно та відповідно до статуту негайно затримали двох підозрілих осіб з рюкзаками", – повідомив він.
  • За словами Форостяка, "необачним діям "активістів"" нададуть правову оцінку представники військової прокуратури.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...