Через конфлікт з Пакистаном українців просять утриматися від поїздок до Індії

Середа, 27 лютого 2019, 16:10

Внаслідок конфлікту Індії з Пакистаном громадян України закликали утриматися від подорожей в небезпечні індійські райони Джамму і Кашмір.

Про це 27 лютого повідомляє посольство України в Індії.

У зв’язку з загостренням ситуації в індійсько-пакистанських відносинах посольство України настійливо рекомендує громадянам України утримуватися від поїздок до індійського штату Джамму і Кашмір,

Також рекомендації стосуються індійських північних і західних штатів Панджаб і Хімачал Прадеш.

Відзначається, що у разі виникнення обставин, що вимагають консульського втручання, українців закликали негайно звертатися до посольства.

Крім того з 27 лютого Індія тимчасово закрила повітряний простір для пасажирських та комерційних перевезень над штатами Джамму і Кашмір, Хімачал Прадеш, Панджаб та Уттаракханд.

Нагадаємо:

  • Зранку 27 лютого Пакистан заявив, що збив два літаки Військово-повітряних сил Індії, які вторглися в повітряний простір країни, і захопив індійського пілота.
  • За інформацією Reuters у Делі заявили, що літак повітряних сил Індії зазнав аварії в Кашмірі в середу, в результаті чого загинули двоє пілотів і цивільний.
  • Напруженість між Індією та Пакистаном загострилася після того, як 14 лютого в результаті теракту у контрольованій Індією частині Кашміру загинули, як мінімум, 40 поліцейських. Делі звинуватив у теракті Ісламабад.
  • Повітряні удари уздовж лінії контролю (LoC), що розділяє пакистанську та індійську частини Кашміру, сталися вперше після війни між двома країнами у 1971 році.
  • Індія і Пакистан претендують на всю територію Кашміру, але контролюють лише його частини.
  • Обидві держави, які мають ядерну зброю, з часів незалежності від Британії в 1947 році тричі вели війну і мали обмежені конфлікти - і всі, окрім одного, були навколо Кашміру.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...