США: Світ не забув цинічні брехні РФ для виправдання агресії і анексії Криму

Середа, 27 лютого 2019, 19:46

Держсекретар США Майк Помпео наголосив на незмінності позиції Вашингтона щодо необхідності повернення контрою України над окупованим Кримом.

Про це йдеться у заяві держсекретаря на сайті Держдепу з нагоди п’ятої річниці незаконної анексії і окупації Криму Росією.

"Світ не забув цинічну брехню, яку використовувала Росія, щоб виправдати свою агресію і замаскувати анексію української території. Сполучені Штати підтверджують свою непохитну позицію: Крим - це Україна і його потрібно повернути під контроль України" - заявив Помпео.

Держсекретар висловив стурбованість посиленням репресій з боку окупаційної влади стосовно противників анексії і закликав Росію звільнити всіх українців, у тому числі членів кримськотатарської громади, ув'язнених у відповідь на їх мирний спротив.

США також знову підтвердили підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і пообіцяли зберігати санкції щодо Росії.

"Сполучені Штати будуть зберігати відповідні санкції щодо Росії до тих пір, поки російський уряд не поверне контроль над Кримом Україні і не буде повністю виконувати Мінські домовленості", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, міністри закордонних справ 11 країн закликали Захід не забувати про анексію Криму і не залишати Україну напризволяще перед лицем російської агресії.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News