У Німеччині племінника Кисельова засудили до 2 років в'язниці

Четвер, 28 лютого 2019, 11:35

Суд у Мюнхені засудив племінника російського пропагандиста Дмитра Кисельова Сергія Кисельова до двох років і трьох місяців позбавлення волі у справі про підготовку до війни на Донбасі.

Про це повідомляє російський RTVI.

Відзначається, що суддя при винесенні вироку сказав, що точно довести підготовку Кисельова до участі в боях в Україні не вдалося, але багато на це вказує.

Також повідомляється, що сам Кисельов, за словами його адвоката, заперечував підготовку до бойових дій, стверджуючи, що лише чекав відправки з Петербурга на Донбас.

Нагадаємо:

  • 27 лютого повідомлялося, що в Німеччині почався судовий процес над племінником російського пропагандиста Дмитра Кисельова Сергієм за підготовку до війни на Донбасі.
  • За версією слідства, він планував брати участь у війні, щоб включити до складу Росії частину української території.
  • При цьому сама участь в бойових діях на Донбасі предметом розглядів не була.
  • Німецькі правоохоронці вважають, що в серпні 2014 року племінник пропагандиста проходив бойову підготовку в таборі в Санкт-Петербурзі, щоб воювати на боці так званої "ДНР".
  • Гендиректор російського державного інформагентства "Росія сьогодні" Дмитро Кисельов розповідав, що його німецький племінник воював на Донбасі, був нагороджений там "якоюсь медаллю", а пізніше – заарештований нібито за участь в бойових діях.
  • Кримінальну справу стосовно Сергія Кисельова порушили після того, як його дядько Дмитро Кисельов в інтерв'ю 2016 року повідомив, що його племінник з Німеччини воює на Донбасі. Сергій Кисельов був затриманий у 2018 році в Болгарії за запитом ФРН.
  • Кисельов у своїй програмі на "Вести недели" на телеканалі "Росія" регулярно розповідає перекручену інформацію про події в Україні.
  • У зв'язку з цим він потрапив в список громадян Росії і України, проти яких введені санкції за дії щодо анексії Криму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування