Російські тролі в соцмережах змінюють стратегію із втручання у вибори

Неділя, 10 березня 2019, 04:32
Російські тролі в соцмережах змінюють стратегію із втручання у вибори

Російські інтернет-тролі планують втручання у вибори в США в 2020 році і змінюють стратегію, створюючи фейкові акаунти для поширення повідомлень, які посилювали б політичні чвари в суспільстві.

Про це, посилаючись на експертів з кібербезпеки, пише Bloomberg.

Пов'язане з Кремлем Агентство Інтернет-досліджень може бути серед тих, хто намагається обійти запроваджені компаніями, включаючи Facebook Inc. і Twitter Inc. заходи з пошуку і видалення фейкового контенту, створеного хакерами, щоб посіяти розкол серед американського електорату в президентській кампанії 2016 року.

"Замість того, щоб створювати контент самостійно, ми бачимо, що вони поширюють контент", - сказав Джон Хультквіст, директор з аналітичного аналізу в FireEye Inc.

"Таким чином, він (контент - ред.) не обов'язково фейковий, і це дає їм можливість ховатися за когось іншого", - додав він.

За словами старшого дослідника загроз в Symantec Corp. Кендіда Вуеста, інші хакери зламують комп'ютери і використовують їх для створення великої кількості облікових записів в соціальних мережах, які виглядають, як справжні, а також правдоподібних фоловерів і "лайків" для них.

Незважаючи на те, що приховані зусилля з поширення контенту, що розколює суспільство, створеного іншими, не є новою технікою, хакери і тролі, схоже, в значній мірі використовують її напередодні наступних президентських виборів в США.

Вуест повідомив, що він помітив скорочення кількості випадків створення нового контенту за допомогою підроблених облікових записів з 2017 по 2018 рік і перехід до створення масових фоловерів, яких можна було б використовувати для поширення повідомлень, що розколюють суспільство, в 2020 році.

Директор ФБР Крістофер Рей, виступаючи у вівторок на конференції RSA в Сан-Франциско, заявив, що соціальні мережі залишаються основним засобом впливу іноземних гравців на вибори в США, і бюро працює з компаніями з цієї проблеми.

"Що практично не слабшає і тільки посилюється в ході виборчих циклів - це кампанія зі зловмисного іноземного впливу, особливо з використанням соціальних мереж", - сказав Рей.

"Це триває, і ми готуємося до того, що це продовжиться і буде рости до 2020 року", - зазначив він.

При цьому усунення іноземних кампаній впливу залишається важким завданням для керівництва соціальних мереж.

Натаніель Глейхер, глава політики кібербезпеки в Facebook, сказав, що контроль цих спроб є "неймовірно складним балансом".

Він пояснив, що компаніям потрібно знайти способи створити труднощі для зловмисників, які намагаються впливати на дискусію, без одночасного ускладнення публічного обговорення для користувачів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:27
фотоМіністр освіти розповів про НУШ, експерименти з вишами і відмову від ступеня – інтерв’ю
11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
Усі новини...