Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Венесуелі через відсутність електрики помирають хворі

Неділя, 10 березня 2019, 11:44

15 венесуельців із важкими хворобами нирок померли через неможливість проведення їм процедури гемодіалізу під час масштабного відключення електроенергії в країні.

Про це повідомляє Коаліція організацій за право на здоров'я і життя Codevida health rights group, пише Радіо Свобода.

Керівник спільноти Франциско Валенсія 9 березня повідомив, що наразі гемодіалізу у Венесуелі потребують більше 10 тисяч пацієнтів.

"У Венесуелі існує 129 пунктів для діалізу, які обслуговують 10 200 осіб, відсутність послуг з водопостачання, електроенергії та лікування засуджує їх до смерті", – написав він у Twitter.

Напередодні також були повідомлення від венесуельських політиків також про смерті в інших лікарнях через відсутність електрики.

Нагадаємо:

  • 7 березня вийшла з ладу головна гідроелектростанція Венесуели. Частково електрика з’являлася у столиці країни Каракасі 8 березня, але більшість країни залишається у темряві.
  • 8 березня президент Венесуели Ніколас Мадуро звинуватив у відключенні і подальшому хаосі "саботаж" його політичних опонентів та Сполучених Штатів, які закликали його відійти від посади.
  • Міністр інформації Венесуели Хорхе Родрігес заявив, що причиною наймасштабнішого в історії країни відключення електроенергії (так званого "блекауту") стала кібератака.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: