У Москві затримали учасників мітингу проти ізоляції інтернету

Неділя, 10 березня 2019, 12:17

У Москві на проспекті Сахарова затримали 15 учасників узгодженого мітингу проти ізоляції російського інтернету.

Про це вони самі повідомили ОВД-Инфо.

Відзначається, що затримання пройшли ще до початку заходу. Активісти готувалися до мітингу і роздавали повітряні кульки на вході.

Затриманих привезли до відділу поліції по Красносельському району.

"На даний момент нам відомо про 15 затриманих. Троє з них неповнолітні, їх відокремили від інших активістів", - повідомляє видання.

Як повідомив російський опозиціонер Олексій Навальний у Twitter, перед мітингом на захист інтернету поліцейські оголосили повітряні кулі "безпілотним літальним засобом", вилучили їх і повантажили в поліцейський автобус.

Нагадаємо:

  • У грудні 2018 року до Держдуми Росії внесли законопроект про забезпечення автономної роботи російського сегмента Інтернету при відключенні від глобальної інфраструктури.
  • 12 лютого 2019 року Держдума прийняла в першому читанні законопроект про комплекс організаційних, адміністративних і технічних заходів щодо захисту і стійкої роботи Інтернету в Росії.
  • 20 лютого президент РФ Володимир Путін пояснив необхідність ізоляції російського інтернету так: "Вони ж там сидять, це ж їхній винахід, і все слухають, бачать і читають, що ви говорите, і накопичують цю інформацію, а так не будуть".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування