Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАЗК внесло припис Труханову

Понеділок, 11 березня 2019, 11:53

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис міському голові Одеси Геннадію Труханову.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Внесено припис Одеському міському голові Геннадію Труханову у зв’язку із встановленням факту ненадання директором юридичного департаменту Одеської міської ради Інною Поповською на запит НАЗК копій реєстраційних справ господарських товариств, що є порушенням ч. 4 ст. 12 закону "Про запобігання корупції", а саме невиконання законних вимог НАЗК", - йдеться в повідомленні.

Також результатами позапланової перевірки внесли припис секретарю Покровської сільради Бахмутського району Донецької області Марії Ладик.

Припис вимагає усунути порушення ч. 1 ст. 54 закону про запобігання корупції. Йдеться про незаконне одержання Покровською сільрадою безоплатно послуг від фізичної особи у вигляді представництва інтересів сільради у судах.

У НАЗК нагадали, що його приписи є обов’язковими до виконання.

"За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП", - підсумували в НАЗК.

Нагадаємо:

  • У квітні 2018 року стало відомо, що НАБУ перевіряє можливе декларування недостовірної інформації Одеським міським головою Геннадієм Трухановим.
  • Труханов не вказав у декларації за 2015-2016 роки особу, з якою має спільний побут й ознаки сім’ї та майно своєї співмешканки.
  • 28 лютого НАБУ закрило кримінальне провадження за фактом можливого незаконного Труханова в зв'язку із скасуванням кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.
  • Труханов залишається обвинувачуваним у так званій справі "Краяна" про розкрадання 185 мільйонів гривень при продажі заводу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування