Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У березневі вихідні Київ побив 4 температурних рекорди

Понеділок, 11 березня 2019, 12:11

Протягом вихідних 8-9 березня за у Києві побито 4 температурні рекорди.

Про це повідомляє сайт Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

8 березня у столиці середньодобова температура повітря вперше за 139 років становила +10,1°С, що на 1,6°С вище попереднього рекордного значення температури для цього дня у 2016 році.

Цього дня, за даними метеорологів, було побито і рекорд максимальної температури повітря, яка після полудня досягла +17,7°С, що на 2,9°С вище за кліматичну норму.

9 березня у Києві температура найтеплішої ночі за 139 років спостереження не опустилась нижче +7,0°С, що на 1,7°С вище ніж це було у 2016 році. Середньодобова температура повітря склала +10,5°С, що на 2,2°С тепліше попереднього рекордного значення 1975 року.

За кліматичним календарем такі середньодобові температури відповідають 21-22 квітня.

"Привертає увагу те, що три з рекордів побили на 2-3°С ті, які були встановлені лише три роки тому. Згадані рекорди переконливо свідчать про пришвидшення темпів глобального потепління, адже раніше рекорди не оновлювались десятиліттями", – зазначає директор обсерваторії Олександр Косовець.

Нагадаємо:

  • Метеорологічна весна прийшла до Києва на тиждень раніше кліматичної норми.
  • Метеорологічна зима тривала з 13 листопада по 3 березня – загалом 111 днів. Зима в Києві побила температурний рекорд 139-річної давнини.
  • Вже сьомий поспіль місяць лютий виявився теплішим за норму.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування