Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко доручив створити ракети, які зможуть вражати цілі "далеко у тилу ворога"

Понеділок, 11 березня 2019, 15:28

Президент Петро Порошенко заявив, що поставив завдання оборонній промисловості працювати над створенням високоточних ракет.

Про це він сказав під час відвідування 95 окремої десантно-штурмової бригади на Житомирщині, передає прес-служба глави держави.

За його словами, всі від солдата до верховного головнокомандувача  мають бачити цілі, стратегію, стратегічну мету українських перетворень.

"Ваша бригада розташована на Житомирщині, на Батьківщині Сергія Корольова. Звідси з Житомирщини родом українське ракетобудування. Ми згадали про нього п’ять років тому. І вже дещо з його останніх розробок нарешті втілюється в життя", - сказав президент.

Він зазначив, що донедавна Україна була зобов’язана дотримуватися різних обмежень, у зв’язку з дією Договору про обмеження ракет середньої і меншої дальності, але оскільки Росія зруйнувала цей Договір, всі роблять необхідні висновки.

"Ставимо завдання зараз конструкторським бюро і оборонній промисловості: нам потрібна високоточна ракетна зброя підвищеного радіусу дії, здатна у відповідь на агресію вражати цілі далеко в тилу ворога", - заявив Порошенко.

Він додав, що сьогодні українська армія змінюється за рахунок забезпечення новими зразками озброєння та військової техніки.

Нагадаємо:

  • У 2014 році Росія розмістила ракетні комплекси "Іскандер" у прикордонній з Донецькою областю України смузі, а також розгорнула свою техніку на території Донбасу.
  • Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг вчора заявив, що Росія не дотримується зобов’язань за Договором про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.
  • США пригрозили Росії знищити заборонені договором ракети
  • Також президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь і Росія не допустять того, щоб США розмістили свої ракети на території України.
  • Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна завжди була відповідальною та послідовною у сфері нерозповсюдження ракетного озброєння. Але тепер залишає за собою право створювати всі види озброєнь, які необхідні для захисту України та її національної безпеки.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: