ЄС і Мей узгодили додаткові умови договору по Brexit

Вівторок, 12 березня 2019, 01:29

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер погодився на оновлену угоду про Brexit з прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей, щоб зробити угоду більш прийнятною для британських депутатів, але попередив, що у них не буде третього шансу схвалити її.

Про це пише Reuters.

На спільній прес-конференції з Мей Юнкер заявив, що оновлена ​​угода включає "значущі роз'яснення та правові гарантії".

"Третього шансу не буде. Не буде подальших інтерпретацій тлумачень, ніяких подальших запевнень в повторних запевненнях - якщо не вдасться провести повноцінне голосування завтра", - сказав Юнкер.

За його словами, вибір у британського парламенту, який вже відхилив угоду в січні, полягає в тому, щоб або прийняти нову угоду, або ризикнути, що Brexit може взагалі ніколи не відбутися.

"Наша угода включає змістовні роз'яснення і юридичні гарантії до Угоди про вихід і підтримку", - заявив Юнкер.

"Вибір очевидний: це саме та угода, або Brexit може не відбутися взагалі. Давайте доведемо вихід Великої Британії до впорядкованого кінця. До цього нас спонукає історія".

Британський парламент хотів отримати запевнення в тому, що країна не буде назавжди зобов'язана уникати грунтовних перевірок на ірландському кордоні.

Нагадаємо:

  • Євросоюз і Велика Британія 9 березня були близькі до закриття угоди про Brexit, але Лондон в результаті відхилив пропозицію Єврокомісії щодо ірландського кордону.
  • Британські депутати повинні вдруге проголосувати за угоду про Brexit 12 березня. Якщо вони знову відхилять угоду, то у Британії залишається два варіанти: вихід з ЄС без угоди або відстрочення Brexit після запланованої дати 29 березня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування