У РФ вважають, що "бойовики ІДІЛ" готували теракт на концерті Кіркорова

Вівторок, 12 березня 2019, 08:33

Слідче управління МВС в Дагестані звинувачує чотирьох місцевих жителів в участі в "Ісламській державі" і підготовці вибуху на концерті Філіпа Кіркорова в Махачкалі у 2017 році.

Про це російському "Інтерфаксу" розповів адвокат одного з чотирьох фігурантів Ісрафіл Гададов.

"Минулого тижня фігурантам було оголошено про закінчення слідчих дій і пред'явлено звинувачення в остаточній редакції", - сказав адвокат обвинуваченого Хідірнебі Казуєва.

Російські слідчі стверджують, що навесні 2017 року Казуєв, Габібула Халдузов, Самір Ібрагімов, а також Шаміль Магомедов об'єдналися в Махачкалі для здійснення терористичної діяльності "Ісламської держави".

Також слідство вважає, що у травні 2017 року обвинувачені, за винятком Магомедова, вирішили, використовуючи саморобні вибухові пристрої, здійснити теракт на виступі Кіркорова, запланованому в Махачкалі на 6 липня того ж року.

"Однак реалізувати задумане, стверджує слідство, фігурантам не вдалося, оскільки територія залу, де виступав артист, охоронялася співробітниками поліції, і вони не змогли належним чином підготуватися, щоб проникнути в нього", - пише російське видання.

У той же час у ЗМІ немає офіційних коментарів від правоохоронних органів РФ, а в прес-службі Кіркорова агентству заявили, що "дана тема не коментується артистом".

Водночас адвокат розповів, що ціллю був не теракт, а вбивство Кіркорова.

"По епізоду з концертом мій підзахисний відмовився визнати провину і заявив слідству, що здійснювати терористичний акт не збирався і що його метою було вбивство Кіркорова. Казуєв наполягає, що він і інші обвинувачені відмовилися скоїти вбивство за допомогою вибухового пристрою, оскільки зрозуміли, що буде багато жертв", - сказав адвокат.

Чотирьох чоловіків затримали ще восени 2017 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування