Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ООН закликали Україну скасувати обмеження щодо виплати пенсій в ОРДЛО

Вівторок, 12 березня 2019, 10:51

Глава моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер заявила, що в Україні мають скасувати прив'язку реєстрації в якості переселенців для отримання пенсій.

Про це вона сказала на прес-конференції у Києві у вівторок, де була презентована доповідь моніторингової місії ООН з прав людини,  повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що згідно з даними місії, 700 тисяч українських пенсіонерів втратили доступ до пенсій у результаті конфлікту.

"Це прямий результат державної політики, якої доступ до пенсій прив'язаний до реєстрації в якості ТПО (тимчасово переміщених осіб - ред) і до процедури верифікації, яка випливає з цієї прив'язки", - сказала Фрейзер.

"Наша рекомендація залишається незмінною - слід негайно скасувати прив'язку доступу до пенсій до реєстрації в якості ТПО", - додала вона.

Нагадаємо:

  • Раніше представник України в Тристоронній контактній групі Євген Марчук заявив, що жителі окупованих територій Донецької і Луганської областей отримали протягом чотирьох минулих років 80 млрд гривень пенсійних виплат із українського бюджету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування