Тимошенко погрожує скаргою в ОБСЄ на "підкуп виборців Порошенком"

Вівторок, 12 березня 2019, 11:55

Лідер "Батьківщини" та кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що збирається скаржитися до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та до ключових послів через масштабний підкуп виборців штабом діючого президента Петра Порошенка.

Про це вона сказала з трибуни парламенту у вівторок.

За її словами, наразі керівництво парламенту не надало жодного сприяння і не ухвалено жодного рішення щодо підкупу голосів виборців за рахунок бюджету через фонд "Турбота", через видачу монетизованих субсидій і доплат до пенсії.

"І тому ми будемо звертатися до ОБСЄ, до послів ключових країн, вносити законопроект, щоб ці виплати перенести на період після виборів президента і ми будемо негайно робити всі кроки, щоб цей масштабний підкуп припинити", - заявила Тимошенко.

Вона вкотре зазначила, що більшість президента у парламенті ухвалила бюджет, де запланувала мільярд гривень спеціальних коштів у фонд діючого глави держави на підкуп, його дружині - 800 мільйонів, а іншим членам його родини - 200 мільйонів гривень.

Лідер "Батьківщини" додала, що не дозволить підкуповувати людей, фальшувати вибори і підривати демократію і пообіцяла притягнути Порошенка та його оточення до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо:

  • Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що штаб провладного кандидата за допомогою адмінресурсу і за кошти бюджетної програми нібито намагається купити голоси пенсіонерів Києва, Київської області і ще одного регіону.
  • Виборчі штаби чинного президента Петра Порошенка та екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко звинувачують одне одного в підкупі виборців та нечесній кампанії.
  • 31 березня відбудеться перший тур виборів президента.

Яна Міланова, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...