У Грицака кажуть, що сбушника з розслідування Bihus.info відсторонили 2 роки тому

Вівторок, 12 березня 2019, 12:14
У Грицака кажуть, що сбушника з розслідування Bihus.info відсторонили 2 роки тому

Служба безпеки України заявляє, що їхнього співробітника Дмитра Москаленка, який є фігурантом розслідування журналістів видання "Bihus.info", затримали у 2016 році за підозрою у шахрайстві.

Про це у вівторок заявило відомство на своєму офіційному сайті.

СБУ заявила, що послідовно очищає власні ряди від корупціонерів та зрадників.

"Не стала виключенням й справа щодо співробітника Головного управління СБУ у Києві та області Дмитра Москаленка, відкрита Генеральною прокуратурою за підозрою у вчиненні правопорушень передбачених ч. 4 ст.190 ККУ України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою)", - йдеться у повідомленні.

"У межах розпочатого ще у 2016 році кримінального провадження він був затриманий співробітниками підрозділу внутрішньої безпеки Служби спільно з Головною військовою прокуратурою. Відповідно до вимог законодавства 17 лютого 2017 року він був виведений у розпорядження на час досудового розслідування, під час якого СБУ надавало повне сприяння Генпрокуратурі у цій справі", - заявили в СБУ.

На сьогодні цю справу вже розглядає суд, сказано у повідомленні.

Нагадаємо:

  • 25 лютого видання "Bihus.info" оприлюднило розслідування про те, як люди з оточення президента Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. Нібито син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігорорганізував постачання з РФ контрабандних деталей для військової техніки втридорога.
  • Президент звільнив Гладковського-старшого з Ради безпеки й оборони України, хоча ні він, ні його син провину не визнають.
  • 11 березня журналісти оприлюднили чергову серіюрозслідування, в якій ідеться, що у Генпрокуратурі, Військовій прокуратурі, Службі безпеки України, Державній фіскальній службі та Національному антикорупційному бюро неодноразово відкривали кримінальні провадження – але вони гальмувалися.
  • Серед документів є, зокрема, спілкування Рогози у січні 2017 року із співробітником СБУ Дмитром Москаленком про суми хабарів та кримінальні справи.
  • Зокрема, розслідували діяльність фірми "Оптимумспецдеталь", через яку Ігор Гладковський разом із Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою заробляли на контрабандних деталях, а правоохоронцям давали хабарі в 10-20 тисяч доларів, щоб захистити себе.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...