Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Помпео: РФ та Куба винні у кризі у Венесуелі

Середа, 13 березня 2019, 03:53

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що підтримка режиму Ніколаса Мадуро з боку РФ і Куби є одним із основних факторів, які подовжують страждання венесуельского народу.

Про це повідомляється на сайті Держдепу, передає "Голос Америки".

"Росія також створила цю кризу. Зі своїх власних причин вони перешкоджають здійсненню легітимних демократичних надій та мрій венесуельского народу.

Москва, як і Гавана, продовжують надавати політичне прикриття режиму Мадуро, одночасно тиснуть на інші країни, аби вони відкинули демократичну легітимність тимчасового президента Гуайдо", - підкреслив Помпео.

Держсекретар також нагадав, що РФ у лютому наклала вето на резолюцію Радбезу ООН щодо Венесуели, яка закликала  до надання доступу в країну гумдопомоги і відновлення демократії і верховенства права.

Крім цього, він згадав про "зусилля російських органів дезінформації, підтриманих державою", Russia Today та Sputnik, які відволікають увагу від гуманітарної катастрофи.

"Позички РФ та інвестиції у Венесуелу сягають понад 17 млрд доларів. Дотепер російські компанії намагаються допомогти режиму Мадуро перевести у готівку золоті резерви країни, далі розбазарюючи активи венесуельского народу", - зазначив політик.

Говорячи про роль Куби, Помпео підкреслив, що "це Гавана вчила венесуельску поліцію тортурам, техніці внутрішнього спостереження, механізмам репресій, які кубинська влада застосовує проти свого народу десятиліттями".

За словами держсекретаря США, кубинські військові та члени служб розвідки глибоко задіяні у Венесуелі.

Кубинські служби безпеки посунули служби безпеки Венесуели, що є очевидним порушенням суверенітету Венесуели. Я навіть чув, що навколо Мадуро немає венесуельців", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: