США відмовились зупиняти експлуатацію літаків Boeing 737 Max

Середа, 13 березня 2019, 06:07

Американське урядове агентство FAA, яке регулює рух повітряного транспорту, заявило про відсутність підстав зупиняти експлуатацію літаків Boeing 737 Max після катастрофи літака цієї моделі в Ефіопії.

Про це йдеться у заяві агентства, опублікованій у Twitter.

"Федеральне агентство повітряного транспорту продовжує докладно вивчати всі доступні дані та характеристики безпеки агрегатів, отриманих від операторів і пілотів Boeing 737 Max.

На даний момент наші дослідження не виявили системних проблем у роботі, що не дає підстав для відсторонення літаків від польотів",- підкреслили у FAA.

Зазначається, що інші контрольні установи цивільної авіації також не надали інформації, яка могла б виправдати такі обмеження.

"У тому випадку, якщо наш аналіз даних катастрофи авіарейсу 302 авіакомпанії Ethiopian Airlines виявить будь-які проблеми для польотної придатності літака, FAA застосує негайних відповідних кроків", - йдеться у заяві.

Нагадаємо:

  • 12 березня Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) тимчасово заборонило експлуатацію літаків Boeing 737 Max.
  • Перед цим про заборону польотів цих літаків оголосила Велика Британія, а пізніше Німмеччина, Франції, Ірлнадії і ще низка європейських країн.
  • Експлуатацію Boeing 737 Max 8 вже заборонили Китай, Австралія, Сінгапур, Ефіопія та Індонезія.
  • Нагадаємо, 10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс до Найробі (Кенія). На борту були 149 пасажирів і 8 членів екіпажу, всі вони загинули.
  • Жертвами авіакатастрофи стали громадяни понад 30 країн. Причина катастрофи поки невідома.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування