Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прикордонники спіймали бойовика, що їхав в Україну за завданням РФ

Четвер, 14 березня 2019, 09:07
Прикордонники спіймали бойовика, що їхав в Україну за завданням РФ

Представник Державної прикордонної служби України Олег Слободян заявив, що в ніч на 14 березня з окупованого Криму поза КПВВ намагався потрапити на материкову Україну завербований Росією колишній бойовик окупованого Донбасу.

Про це він написав у Facebook.

За його словами, вночі прикордонники спільно з Нацполіцією виявили громадянина, який намагався перетнути адмінмежу із тимчасово окупованим Кримом поза КПВВ в бік материкової України.

"Даний чоловік 1992 року народження у 2014 році брав активну участь у бойових діях проти ЗС України у складі батальйону "Зоря" незаконних військових формувань та мав позивний "Коса"", - йдеться у повідомленні.

 
фото О. Слободяна

Слободян додав, що бойовик був поранений та нагороджений фейковою відзнакою.

 
фото О. Слободяна
 
фото О. Слободяна

"Ще раніше завербований був на території РФ, куди його виманили під приводом працевлаштування на нібито "нескладну" роботу. Це - звичайна схема залучення спецслужбами Росії до лав незаконних військових формувань", - зазначив представник ДПСУ.

Він додав, що правоохоронців насторожує тенденція, що останнім часом почастішали випадки направлення на мирну частину України з тимчасово окупованих територій завербованих російськими спецслужбами громадян України.

Він додав, що в 2019 році таких випадків було 59.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування