Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС – владі: Матеріальну допомогу краще видавати після виборів

Четвер, 14 березня 2019, 14:39

Міністерство внутрішніх справ закликає органи місцевого самоврядування і місцевої влади утриматися від надання соціальної допомоги під час виборчої кампанії.

Про це заявив радник голови МВС Іван Варченко під час брифінгу в Одесі 14 березня, передає "Радіо Свобода".

Він визнав, що ця процедура не врегульована в правовому полі, але є й етика.

"Ми рекомендуємо органам державної влади і органам місцевого самоврядування утриматися від того, щоб роздавати гроші на соціальну допомогу. Це створює нездорову атмосферу і сумніви, в тому, що ці органи є порядними", – сказав він.

"Ця ситуація не врегульована в правовому полі, але якщо це не критична потреба, ми рекомендуємо утримуватися від того, щоб роздавати матеріальну допомогу громадянам. Її можна видати після голосування", – пояснив Варченко.

Він також нагадав, що кандидати не мають права оплачувати роботу агітаторів готівкою. Це кваліфікується як підкуп виборця.

Радник Авакова заявив, що Міністерство внутрішніх справ залишатиметься політично нейтральним, і в західних партнерів не з’явиться сумнівів у легітимності обраного президента.

Станом на 14 березня правоохоронці зареєстрували майже 3 тисячі звернень громадян про порушення виборчого законодавства – розпочато 155 кримінальних проваджень.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV заявив про систему підкупу виборців за допомогою адмінресурсу.

За його інформацією, по тисячі гривень із місцевих бюджетів отримують ті громадяни, які заявили про готовність підтримати "провладного кандидата" на виборах, – і найпопулярніша ця схема в Києві, Одесі й Одеській області, а також на Харківщині.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування