Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київ запропонував позбавити Росію права вето у Раді безпеки ООН

Субота, 16 березня 2019, 02:43

Представник України запропонував позбавити Росію права вето під час обговорення в Раді безпеки ООН питань, що стосуються російської агресії проти України.

Таку заяву 15 березня зробив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця на спеціальному засіданні в Раді безпеки ООН, присвяченому 5-річчю російської анексії Криму, пише Радіо Свобода.

У своєму виступі Кислиця процитував слова президента України Петра Порошенка про те, що "настав час, щоб Росію поставили на місце".

"На наш погляд, виконання статті 27 статуту, в якій мовиться, що член Ради безпеки, який є стороною в суперечці, має утримуватися від голосування, так само актуальне, як і було раніше. Ми вважаємо, що франко-мексиканська ініціатива щодо припинення дії вето в контексті масштабних злодіянь – це крок у правильному напрямку, в загальному контексті зусиль для реформування Ради безпеки", - заявив Кислиця.

"Якби держава-агресор не володіла правом вето, вже були б миротворчі сили з повноцінним мандатом Ради безпеки на всіх окупованих територіях, включаючи українсько-російський кордон", – пояснив Кислиця.

Він додав: чим менше спротиву чиниться щодо Росії, тим більше вона відходить від міжнародної системи прав і норм.

Нагадуємо:

  • У Раді безпеки ООН 15 березня влаштували спецзасідання на тему: "Символічна дата: п’ята річниця початку окупації Росією Криму: кричуще порушення міжнародного права".
  • В ході засідання Кислиця заявив, що Україна наполягає на повному виконанні Росією Мінських домовленостей і пропонує включити до Мінського мирного процесу питання Криму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування