У суботу вулиці Києва охоронятиме 3 тисячі силовиків

Субота, 16 березня 2019, 10:43
У суботу вулиці Києва охоронятиме 3 тисячі силовиків
фото - прес-служба НП України

У Києві на охорону правопорядку заступили три тисячі поліцейських та військовослужбовців Нацгвардії, які нестимуть службу у місцях проведення масових заходів.

Про це у суботу повідомили у відділі комунікації поліції Києва. 

За даними правоохоронців, 16 березня у Києві відбудеться кілька акцій, наймасовіша з яких – у центральні частині міста, де, відповідно до поданої заявки, заплановано участь близько 10 тисяч осіб.

"Розроблено розрахунки для належного забезпечення правопорядку та безпеки учасників заходів.  Залучено співробітників поліції діалогу, вибухотехнічної та кінологічної служб", - повідомили у поліції.

"Закликаємо організаторів та учасників заходів дотримуватися встановлених правил поведінки. У випадку вчинення правопорушень та провокацій правоохоронці діятимуть відповідно до норм чинного законодавства", - заяви начальник ГУ Нацполіції у Києві Андрій Крищенко. 

Читайте також: 

Ігри патріотами: Як "Нацкорпус" і Аваков заганяють Порошенка

Молодший партнер президента: що відомо про бізнес Олега Гладковського

Нагадаємо,

  • 9 березня представники "Нацкорпусу" влаштували у центрі Києва акцію "День гніву" і прийшли на вул. Банкову під Адміністрацію президента з вимогою покарати причетних до розкрадань в "Укроборонпромі", у яких звинувачують оточення президента України, зокрема Олега та Ігоря Гладковських (колишнє прізвище Свинарчук).
  • Під час акції між учасниками і поліцією сталися сутички, після яких у поліції заявили про трьох постраждалих правоохоронців.
  • Представники Нацкорпуса вирушили також до Черкас, де перебував президент Петро Порошенко, і намагалися прорватися до нього під час його виступу.
  • У поліції заявили, що в результаті спроби націоналістів прорватися до президента постраждали 22 поліцейських.
  • За фактом подій у Черкасах розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.345 та ч.4 ст.296 КК України.
  • 10 березня двох підозрюваних в організації зіткнень з поліцією в Черкасах було затримано, рішенням суду їх відправили під домашній арешт.
  • У свою чергу "Національний корпус" анонсував на 16 березня проведення на Майдані Незалежності у центрі Києва "всеукраїнського масштабного протесту проти корупціонерів, які грабують армію".
  • Також у Нацкорпусі заявили, що СБУ "готує закладки зброї і вибухівки в центрі Києва, щоб дискредитувати націоналістів".
  • У посольстві США опублікували попередження у зв'язку з мітингом, який запланували націоналісти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування