Павличко на творчому вечорі агітував за Порошенка – ОПОРА

Субота, 16 березня 2019, 20:22

Громадянська мережа ОПОРА закликає правоохоронні органи перевірити джерела фінансування творчого вечора поета Дмитра Павличка в Богуславі, на якому здійснювалася передвиборча агітація.

Як зазначається в повідомленні мережі, 14 березня під час творчого вечора Павличка в Богуславі, на якому були присутні глядачі переважно з бюджетних установ, здійснювалась агітація на користь кандидата в президенти Петра Порошенка.

Захід відбувався у районному будинку культури і участь у ньому взяли також представники держустанов Богуслава та району. Розпочинав дійство директор районного будинку культури Олексій Михайлов, а завершував – керівник апарату Богуславської районної держадміністрації Олександр Новосвітній.

""Творчий вечір" почався з представлення самого поета і частково його творчості, однак вже через короткий проміжок часу Дмитро Павличко почав згадувати кандидата у президенти Петра Порошенка. До прикладу, що був його довіреною особою", - повідомляє ОПОРА.

Також він згадав ще одного кандидата Руслана Кошулинського, який, за словами поета, має "право і необхідність" поєднатися з Порошенком.

Під час свого виступу поет розповідав також біографію Порошенка, наголошував на тому, що інші кандидати його дискредитують.

Він також відкрито закликав голосувати за Порошенка, йдеться в повідомленні.

"Якщо ми зараз не виграємо, ми, це значить – ви, народ, буде вирішувати це питання, то я думаю, що ми попадем дуже надовго у таку ситуацію, коли Україні, як державі, буде поламано крила", - цитує ОПОРА Павличка.

Зазначається, що завершився виступ поета образами в бік опонентів Порошенка, зокрема, Юлії Тимошенко та Володимира Зеленського.

Директор районного будинку культури Олексій Михайлов відмовився коментувати, хто організатор заходу, з чиєї ініціативи його організовували та кого запрошували.

"Ч. 4 ст. 58 говорить, що передвиборна агітація здійснюється за рахунок коштів виборчих фондів кандидатів на пост президента України. Даний захід, який проводився у будинку культури, тобто, приміщенні комунальної форми власності, до якого долучилися держслужбовці і були присутні працівники держустанов, який позиціонувався, як творчий вечір українського поета, а виявився агітаційним заходом на користь кандидата у президенти, має бути перевірений правоохоронними органами на предмет його фінансування", - заявив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Київській області Олексій Рєпік.

Нагадаємо:

  • Як писала "Українська правда", на форумі "Відкритий діалог" президента Петра Порошенка 9 лютого Дмитро Павличко прочитав вірш, присвячений діючому президенту.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування