Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Маріупольців налякав вогонь над "Азовсталлю", у ДСНС пояснили технологічним процесом

Неділя, 17 березня 2019, 18:08
Маріупольців налякав вогонь над Азовсталлю, у ДСНС пояснили технологічним процесом

Над меткомбінатом "Азовсталь" у Маріуполі в неділю ввечері виднівся вогонь і стовп диму, чувся гуркіт. Маріупольці сприйняли це за масштабну пожежу.

Відповідне відео опубліковано на сторінці маріупольського сайту 0629.com.ua у Facebook.

"Вогонь супроводжується гуркотом і періодичними спалахами. У соцмережах повідомляють, що полум'я видно з різних районів міста", - пише видання.

Разом з тим, заступник начальника відділу по роботі зі ЗМІ та громадськістю ДСНС України в Донецькій області Віктор Серомах у коментарі "Українській правді" спростував інформацію про пожежу на меткомбінаті.

"Станом на 20:00 ніякої пожежі немає, це технологічний процес", - сказав він.

Пізніше в прес-службі "Метінвесту" повідомили, що "заграва в небі над "Азовсталлю" - наслідок звичайного зливу шлаку, а не пожежа", пише 0629.com.ua.

За інформацією "Метінвесту", у неділю з 18:00 до 19:00 на меткомбінаті "Азовсталь" проводився щоденний слив попутних продуктів виробництва - шлаку.

"Ця процедура обов'язкова у виробництві і не несе підвищеного навантаження на навколишнє середовище. Сьогодні, 17 березня, з 18 до 19 години проводився злив на трьох ділянках. З огляду на те, що час доби темний, утворилося яскраве світіння, яке могли бачити мешканці міста і видали в соціальних мережах відео з необґрунтованими коментарями, що нібито на підприємстві сталася пожежа. Офіційно заявляємо, що це абсолютно штатна, контрольована ситуація. Ніякої пожежі, вибухів і надзвичайних ситуацій на підприємстві немає", - заявили в прес-службі Метінвесту.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування