"Крим вам замість пенсій" – як у Росії нагадали про анексію

Понеділок, 18 березня 2019, 09:12
Крим вам замість пенсій – як у Росії нагадали про анексію
Fb Vladimir Shipitcyn

У Москві й Санкт-Петербурзі росіяни вийшли на поодинокі пікети проти анексії Росією українського Криму.

Як повідомляє Ліга.net, учасники вийшли на вулиці з плакатами: "Крим. Підсумкиі", "Список Олега Сенцова", "Крим вам замість пенсій", "Крим – це Україна", "Віддай поцуплене".

Співробітниця міжнародного історико-просвітницького, благодійного і правозахисного товариства "Меморіал" Лідія Шульгіна у московському парку Горького підняла плакат "Крим вам замість пенсій".

Пікет Лідії Шульгіної
Пікет Лідії Шульгіної

"Крим не мій! Крим – це Україна!", – написала вона у Facebook українською.

Біля пам'ятника Окуджаві Шульгіна тримала плакати "Україна мені не ворог" і за обмін бранцями.

 
 

У неділю з одиночним пікетом був помічений ще один московський активіст Костянтин Котов, який тримав у руках плакат із текстом "Крим – це Україна".

А в Санкт-Петербурзі у вихідні громадські активісти проводили опитування на тему, чий Крим, і теж висловлювали свою незгоду з анексією.

 
Акції у Пітері
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Читайте також Як ми втрачали Крим. Свідчення перших осіб України

Нагадаємо: 

  • Офіційною датою анексії Криму є 20 лютого 2014 року: Росія скористалася зі зміни влади в Україні й наслідками розстрілу людей на Майдані в Києві – ввела додаткові військові сили на півострів та захопила органи влади.
  • 16 березня 2014 року в АР Крим провели невизнаний світом "референдум" про статус півострова, а 18 березня Росія "включила" Крим до свого складу.
  • Україна, Європейський союз, США не визнають результати голосування на "референдумі" і ввели санкції проти РФ за анексію АРК.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування