Прихильники Гуайдо захопили 3 венесуельські дипустанови у США

Вівторок, 19 березня 2019, 08:21

Прихильники лідера опозиції Венесуели Хуана Гуайдо взяли під контроль три дипломатичні об’єкти своєї країни у Сполучених Штатах Америки.

Про це повідомив 18 березня призначений Гуайдо посол у США Карлос Веккіо, передає "Радіо Свобода".

За його словами, йдеться про дві будівлі, що належать міністерству оборони Венесуели у Вашингтоні, і консульську установу в Нью-Йорку.

Веккіо заявив, що опозиція планує "найближчими днями" взяти під контроль і посольство Венесуели у Вашингтоні.

"Ми повертаємо і захищаємо активи венесуельського народу, щоб не дати режиму узурпатора продовжити красти і нищити його, як це було останні 20 років", – сказав він.

Веккіо заявив, що 12 із 55 працівників дипмісій Венесуели у США вирішили залишитися у цій країні, підтримавши Хуана Гуайдо, передає DW.

Хорхе Арреаза, міністр закордонних справ Венесуели в уряді Ніколаса Мадуро, назвав події "насильницькою і незаконною окупацією". У Мадуро назвали цю акцію "надзвичайно серйозним порушенням міжнародних зобов’язань уряду США".

Представник Держдепартаменту США заявив, що адміністрація США підтримує зміну підпорядкування дипмісій Венесуели.

Нагадаємо:

  • Наприкінці січня 2019 року голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо  оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни. Це сталося після того, як Ніколас Мадуро заступив на посаду глави держави на другий термін внаслідок президентських виборів, які бойкотувала опозиція та не визнали багато держав.
  • США, Канада, Австралія, більшість країн ЄС, Латинської Америки й Організації американських держав визнали Гуайдо легітимним президентом Венесуели.
  • На підтримку Мадуро виступають такі держави, як Росія, Китай та Туреччина.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування