Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський знайшов "звільнення" для ТБ: Допомагати олігархам не збираюся

Вівторок, 19 березня 2019, 09:00

Кандидат у президенти, шоумен Володимир Зеленський вважає, що олігархи мають отримувати прибуток від своїх телеканалів, щоб не втручатися в їхню політику.

Про це він сказав на зустрічі з керівництвом Європейської бізнес асоціації, Американської торговельної палати та Спілки українських підприємців у Києві в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас п'ять олігархів володіють п'ятьма групами телевізійних каналів, і нічого з цим ми поки не можемо зробити. Хоча у нас є гарне рішення, як їх усіх перетворити на портфельних інвесторів, щоб вони не впливали на новинну політику. Вони повинні отримувати прибуток із каналів", – заявив кандидат у президенти.

Зеленський зазначив, що він сам і його команда зі студії "Квартал 95" добре знають телевізійний бізнес, мають досвід управління ним.

На думку кандидата в президенти, питання недопущення впливу олігархів на новинну політику телеканалів має регулювати Нацрада з телерадіомовлення.

Це питання має бути найголовнішим для цього органу, а не мовні квоти, як зараз, вважає Зеленський.

На запитання про його взаємини з власником телеканалу "1+1" Ігорем Коломойським, кандидат вказав, що вони дуже добре знають одне одного, але нічого не підписували – а його відносини з "1+1" регулюються контрактом на продаж контенту.

Співвласник "Кварталу 95" нагадав, що свого часу керував шістьма каналами, зокрема каналом "Інтер". Тоді йому дорікали, що він – людина Дмитра Фірташа й Віктора Януковича, "тому що вони контролювали цей канал у різних пропорціях".

Зеленський заявив, що зробив "Інтер" "першою кнопкою країни", але пішов із цієї телевізійної групи, бо "там був якийсь вплив на новинну політику".

Шоумн сказав, що його звали до себе Віктор Пінчук, який володіє чотирма каналами, і Ігор Коломойський.

"Умови були вигідніше у "плюсів", – пояснив вибір співвласник студії "Квартал 95".

За його словами, на "Інтері" студія майже не мала прав на свої продукти, а на "1+1" партнери діляться правами 50 на 50. "Є багато продуктів, які ми зробили за гроші "1+1", – і ділимося і... будемо ділитися прибутком", – сказав Зеленський.

Він заявив, що викупив у "Інтера" права на продукти "Кварталу 95", "тому що вони стали гратися в якісь політичні ігри...".

Кандидат констатував, що сьогодні споживачем приблизно 80% контенту "Кварталу 95" є медіагрупа "1+1", хоча частина продуктів іде й на інших каналах, наприклад, "Новому" (подружжя Пінчуків) або ТРК "Україна" (Ріната Ахметова).

"Допомагати олігархам я не збираюся, я не для цього туди йду, щоб бруднити своє ім'я", – заявив бізнесу Зеленський.

Він повторив, що не планує повертати колишнім власникам і "ПриватБанк".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: