Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Трампа хочуть закрити три служби Радіо Свобода

Вівторок, 19 березня 2019, 09:16

Адміністрація президента США Дональда Трампа у заявці до бюджету на 2020 рік пропонує припинити роботу трьох служб Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Мова йде про Грузинську, Татаро-башкирську та Північнокавказьку служби.

Згідно з бюджетною заявкою, адміністрація хоче скоротити витрати на мовлення на зарубіжну аудиторію на 22%. Таким чином бюджет "Радіо Свобода" можуть зменшити до 87 мільйонів доларів у 2020 році (у 2019 році – 124 мільйони доларів).

Крім того, Білий дім пропонує скоротити витрати на Балканську службу "Радіо Свобода", припинивши діяльність у Чорногорії та Македонії.

За словами в.о. президента корпорації Дейзі Сінделар, минулого року "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" досягло щотижневої аудиторії у 34 мільйони людей в інтернеті, на телебаченні й радіо.

"Це на 30 відсотків більше порівняно з попереднім роком. Це свідчення росту потреби об’єктивної журналістики в Росії, Ірані, Пакистані та всіх цільових країнах РВЄ/РС", – заявила Сінделар.

"Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" наразі працює для 22 країн на 26 мовах. Видання та радіостанція мають на меті просувати демократичні цінності та інститути шляхом звернення до аудиторії тих країн, в яких свобода преси обмежена владою або наразі ще не стала нормою суспільного життя.

Відзначається, що в цілому бюджетна заявка адміністрації Трампа є найбільшою в історії США. Вона складає 4,7 трильйона доларів витрат і включає збільшення фінансування оборони на 750 мільярдів доларів і залучення 8,6 мільярда доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Пропозиції до бюджету має розглянути Конгрес США.

У 2019 році конгресмени затвердили фінансування РВЄ/РС у розмірі 124 мільйонів доларів, тоді як президент пропонував виділити 91 мільйон доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування