РФ розмістила в Криму бомбардувальники, здатні "знищити будь-яку ціль в Європі"

Вівторок, 19 березня 2019, 09:51

Голова комітету Держдуми з оборони Володимир Шаманов заявив, що Росія розмістила в окупованому Криму ракетоносці Ту-22М3, які проходять глибоку модернізацію і мають потужне озброєння.

Про це він сказав у вівторок, передає російський "Інтерфакс".

За його словами, це "літаки ракетоносної авіації, які проходять глибоку модернізацію і здатні своїм озброєнням знищити будь-яку ціль в Європі".

Також повідомляється, що напередодні глава комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Віктор Бондарєв заявив, що Росія розмістила на анексованому півострові дальні бомбардувальники Ту-22М3, а також розгорнула в Криму оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер-М".

"У Криму розгорнуті зенітні ракетні комплекси С-300 і С-400," Бук-М2 "," Панцир-С1 ", ОТРК "Іскандер" двох модифікацій", - сказав він.

За його словами, "радіус бойового дії Ту-22М3, дальність крилатих ракет на його борту дозволяють нести боєзаряд в будь-яку точку Європи, тим самим вражаючи будь-який об'єкт ворожих систем ПРО і ППО, а з урахуванням його модернізації протягом декількох наступних років до рівня М3М і оснащення новими типами авіаційних засобів ураження, зробить його універсальним засобом для ударів по всіх типах цілей на віддаленні в тисячі кілометрів".

За даними агентства, Росія за останні роки посилила угруповання у Чорному морі. Зокрема, Чорноморський флот отримав кілька нових фрегатів і малих ракетних кораблів, шість дизель-електричних підводних човнів; всі вони оснащені крилатими ракетами великої дальності "Калібр".

Крім того повідомляється, що в окупованому Криму створено армійський корпус, в його складі - з'єднання берегової оборони, розвідки, артилерійські частини, підрозділи протиповітряної оборони, інженерного і тилового забезпечення, РХБ-захисту, зв'язку та інші.

Російські військові розгорнули в Криму чотири дивізіони систем ППО великої дальності С-400 "Тріумф", а також кілька дивізіонів зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцир-С".

Відзначається, що в планах - почати в 2019 році будівництво під окупованим Севастополем нової радіолокаційної станції системи попередження про ракетний напад.

Нагадаємо:

  • 11 березня повідомлялося, що російські військові планують провести в анексованому Криму військові навчання за участю 10 тисяч артилеристів і близько 3 тисяч одиниць ракетно-артилерійського озброєння.
  • 1 березня російські ракетники тренувалися завдавати ракетні удари з допомогою берегових ракетних комплексів "Бастіон" та "Бал" в окупованому Криму.
  • Після анексії Криму в 2014 році Росія проводить регулярні військові навчання на півострові.
  • У Генштабі України дії російських військових в Криму називають незаконними.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування