Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клімкін: Росія спробує розв'язати нову газову війну

Вівторок, 19 березня 2019, 14:35

Міністр закордонних справ Павло Клімкін впевнений, що Росія спробує організувати нову газову війну після закінчення дії нинішніх домовленостей про транзит газу через територію України.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на питання про майбутнє транзиту газу через українську територію.

"Упевнений, що Росія спробує організувати нову газову війну. Така ймовірність дуже велика. Таку можливість розуміють наші партнери і кажуть, що до цього потрібно готуватися, збільшуючи запаси газу в наших сховищах. Зараз не тільки ми, але і Європа добре розуміємо ймовірність російських провокацій", - заявив Клімкін.

За словами глави зовнішньополітичного відомства, Україна і ЄС наполягають, що майбутні контракти необхідно укладати на основі європейських правил, а Росія натякає на можливість таємних домовленостей.

"Це означає, зокрема, що газ необхідно продавати на східному кордоні. Тарифи ж повинні бути розраховані на основі методології, яка закладена в європейських правилах, тоді ми уникаємо будь-яких можливих "договорняків". Зараз же Росія відверто натякає на можливість домовитися, тобто вони не виключають можливість угоди, але тільки на їхніх умовах", - розповів міністр.

Клімкін наголосив, що контракти на старих умовах неможливі, не тільки політично, а й юридично.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування