"Батьківщина" заявила, що ніколи не підкуповувала виборців

Субота, 2 березня 2019, 14:13
Батьківщина заявила, що ніколи не підкуповувала виборців

Партія "Батьківщина" заявляє, що ніколи не вдавалася до підкупу та фальсифікацій у передвиборчій боротьбі.

Про це йдеться в заяві партії у відповідь на інформацію СБУ про те, що фінансування виборчої "піраміди" мало становити 2,22 млрд грн або близько 82 млн доларів.

""Батьківщина" ніколи не опускалася до підкупу та фальсифікацій. Кожна перемога партії була здобута чесно. Так само прозоро була зібрана та витрачена кожна копійка з куди менш скромного за президентський партійного бюджету", - йдеться у заяві.

Партія звинуватила президента Петра Порошенка в намаганні "чіплятися за посаду".

"Не готовий до змістовної дискусії, як і його попередник Янукович, він робить ставку на дискредитацію головних опонентів. А не знаходячи жодних підстав для неї, руками кишенькових СБУ та ГПУ вигадує справи, які почасти виходять за межі здорового глузду, та створює фейкові "докази", що їх потім тиражують підконтрольні режиму медіа", - заявили в "Батьківщині".

"Саме так ми розцінюємо повідомлення підконтрольних Банковій Служби безпеки та Генеральної прокуратури про намір "Батьківщини" витратити понад два мільярди гривень на "піраміду" з підтримки на виборах", - йдеться в заяві.

Детальніше читайте у статті УП "МАГи і рольові ігри. Як працюють виборча "піраміда" Тимошенко і "сітка" Порошенка"

Нагадуємо:

  • 1 березня заступник глави СБУ Віктор Кононенко заявив, що фінансування так званої виборчої піраміди складає майже $82 млн.
  • Раніше Служба безпеки заявила, що викрила "виборчу піраміду" під керівництвом народного депутата, яка працювала в ряді регіонів України і повинна була забезпечити конкретному кандидату перемогу на виборах.
  • Прізвище цього депутата силовики не називали, але співрозмовники УП в "Батьківщині" зізналися, що мова йде про депутата Валерія Дубіля, якого 28 лютого ДБР викликало на допит.
  • СБУшники стверджують, що в його підпорядкуванні було троє "кураторів" регіонів. За роботу в Західній Україні відповідав нібито Владислав Ковалевський, за Центр і Північ відповідав Вартан Юмукян, за Південь і Схід - Євген Матвійчук.
  • За даними журналістів УП, в рамках "піраміди" кожен з них відповідав за координацію роботи у підпорядкованих їм областях через закріпленого за кожною областю "менеджера".
  • В СБУ не озвучували вартість реального "голосу" в цій "сітці". Однак заявили, що виявлена ​​схема могла дати її організаторам голоси 680 тисяч осіб.
  • Раніше 21 лютого представники ВО "Батьківщина" повідомляли, що в Запорізькій області ДБР з СБУ проводять обшуки за місцем проживання співробітників штабу Юлії Тимошенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...