Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Соратник Тимошенко залучив технологів РФ до передвиборчої мережі – Луценко

Середа, 27 лютого 2019, 13:44

Державне бюро розслідувань викликає народного депутата від "Батьківщини" Валерія Дубіля на допит щодо винаймання політтехнологів з Росії для створення передвиборчої мережі.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що ДБР чекає нардепа 28 лютого.

"Я можу підтвердити, Державне бюро розслідувань на завтра викликає на допит народного депутата Дубіля. Він, звичайно, не позбавлений депутатської недоторканності і може лише з власного бажання прийти на цей допит", – сказав він на брифінгу.

"Питання, які йому може поставити слідчий ДБР у присутності прокурора, всім зрозумілі", – заявив генпрокурор.

Луценко уточнив: "Саме він, за наявними в нас доказами – в тому числі аудіо-, записаними в законний спосіб Службою безпеки України, – координував і організовував оплату технологів, у тому числі, з Російської Федерації, котрі організовували сітку для виборів, яка фінансувалася з-поза виборчого фонду".

"Суми фінансування, які були заплановані, вражають: йдеться про сотні і сотні мільйонів", – сказав генпрокурор.

"Тому, звичайно, в нас є запитання до пана Дубіля – і якщо він проявить добру волю завтра слідчий Державного бюро розслідувань задасть йому ці запитання", – додав Луценко.

Валерій Дубіль
Валерій Дубіль

При цьому він запевнив: "Генеральна прокуратура не має жодного кримінального провадження проти жодного кандидата у президенти. Я знаю, що не менше двоє кандидатів дуже б хотіли, щоб проти них були справи – для іміджу переслідуваних владою. Мало того, вони вже навіть анонсують, що їх ось-ось будуть арештовувати".

"Ні, до жодного кандидата в президенти в Генеральної прокуратури немає жодних юридичних, правових претензій. Проте до народного депутата Дубіля такі претензії є", – додав Луценко.

Нагадаємо: 

  • Раніше заступник голови СБУ Віктор Кононенко заявив, що спецслужба викрила "виборчу піраміду" під керівництвом народного депутата, яка працювала у низці регіонів України і мала на меті забезпечити своєму кандидату перемогу на виборах.
  • Як з'ясувалося, депутата "Батьківщини" Руслана Богдана підозрюють у причетності до організації схеми щодо втручання у вибори президента.
  • За організацію штабів у регіонах нібито відповідали Владислав Ковалевський, Євген Матвейчук та Вартан Юмукян.
  • За даними ДБР та СБУ, у 2018 році на території України створили "піраміду" для масового підкупу виборців та фальсифікація результатів виборів президента 2019 року.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування