Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: Коен отримував гроші від фірми російського олігарха Вексельберга

Середа, 20 березня 2019, 05:46

ФБР з липня 2017 року стежило за Майклом Коеном, колишнім адвокатом президента США Дональда Трампа.

Про це пише DW.

Як стало відомо із судових документів, оприлюднених 19 березня, ФБР в рамках розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера запросило дозвіл на стеження за електронною поштою Коена. У липні 2017 року дозвіл було отримано. Спочатку воно було обмежене електронним листуванням Коена в період з січня 2016 по липень 2017 років, проте потім продовжено на період з червня 2015 року.

Крім того, квартира і офіс Коена в Нью-Йорку були обшукані в квітні 2018 року.

Слідчі пояснили запити на обшуки квартири і офісу Коена тим, що адвокат, повідомляючи джерела своїх доходів, "забув" вказати виплати на суму в 2,8 мільйона доларів від іноземних фірм на ряд своїх рахунків в нью-йоркських банках. Гроші були отримані Коеном в проміжок з січня 2017 року, коли Дональд Трамп вступив на посаду, до січня 2018.

Як стверджує агентство AFP, через близькість до президента США Коен отримував за свої "консультаційні" послуги шестизначні суми від ряду іноземних фірм. Зокрема, від швейцарської фармакологічної компанії Novartis він отримав майже мільйон доларів, від авіаконцерну Korea Aerospace Industries - 600 тисяч доларів, а також ще 583 тисячі доларів від швейцарської інвестиційної компанії Columbus Nova, яку контролює російських олігарх Віктор Вексельберг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування