Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Луценко заявляє, що посол США дала йому список людей, яких не можна переслідувати

Середа, 20 березня 2019, 20:30
Луценко заявляє, що посол США дала йому список людей, яких не можна переслідувати

Генеральний прокурор Юрій Луценко стверджує, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список людей, яких попросила "не переслідувати".

Про це він заявив в інтер'ю виданню The Hill.

"На жаль, на першій зустрічі посол США в Києві (Марі Йованович — ред.) дала мені список людей, яких ми не повинні переслідувати", - сказав Луценко.

Генпрокурор назвав це неприпустимим.

"Ніхто в цій країні, ні наш президент, ні наш парламент, ні наш посол не перешкодять мені виявляти, чи був злочин", - зазначив він.

Водночас Державний департамент США назвав заяву Луценка "відвертою вигадкою".

В американському відомстві додали, що наразі не допомагають ГПУ, але раніше намагалися "підтримати фундаментальну реформу сфери юстиції, в тому числі після Революції Гідності 2014 року".

"Коли політична воля для справжніх реформ, проведених послідовними генеральними прокурорами, виявилася недостатньою, ми скористалися нашою відповідальністю перед американськими платниками податків і перенаправили допомогу більш продуктивним проектам", - зауважили у Держдепартаменті.

Крім того, Луценко додав, що не отримав від американського посольства в Україні близько чотирьох мільйонів доларів, які воно повинно було виділити на його відомство.

Генпрокурор назвав цю ситуцію "досить дивню" і вказав на те, що кошти були призначені, але він їх "ніколи не отримав".

Марія Думанська, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування