Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США ввели санкції проти китайських компаній за допомогу КНДР

П'ятниця, 22 березня 2019, 03:35

Сполучені Штати ввели санкції щодо двох китайських судноплавних компаній, які допомогли Північній Кореї обійти міжнародні санкції, накладені за їхню програму ядерної зброї.

Про це пише Reuters.

Мінфін США вніс в санкційні списки фірми Dalian Haibo International Freight Co Ltd і Liaoning Danxing International Forwarding Co Ltd, обидві знаходяться в Китаї. У список потрапили 67 суден, які займалися незаконними перевезеннями очищеної нафти північнокорейськими танкерами або підозрюються в експорті північнокорейського вугілля.

Санкції забороняють компаніям з США з співпрацювати з цими фірмами і заморожують будь-які активи, які вони мають в Сполучених Штатах.

Нагадуємо:

  • У вересні минулого року США ввели нові санкції проти двох компаній з Китаю та Росії за підтримку ядерних і ракетних програм Північної Кореї.
  • Перед тим США ввели санкції проти двох російських юридичних осіб та шести суден судноплавних компаній, які передавали нафту Північної Кореї.
  • ООН, включаючи Росію і Китай, схвалили введення санкцій проти КНДР, що забороняють експорт вугілля та інших копалин і імпорт нафти.
  • Північна Корея перебуває під санкціями ООН з 2006 року у зв'язку з розвитком ракетної і ядерної програм.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування