Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Венесуела: США ввели санкції проти банку у відповідь на арешти опозиції

Субота, 23 березня 2019, 01:58

Офіс Контролю за іноземними активами Мінфіну США ввів санкції проти Банку економічного і соціального розвитку Венесуели Bandes і його філіалів у відповідь на арешти соратників Гуайдо.

Про це повідомляється на сайті Мінфіну США.

"Намагання режиму Мадуро експлуатувати інституції Венесуели не знає меж.

Представники режиму перетворили Bandes та його дочірні компанії на засоби для переміщення коштів за кордон у спробах посприяти Мадуро", - йдеться у заяві.

За словами Мінфіну, Мадуро і його оточення спотворили головну ідею, яку має реалізовувати Банк економічного й соціального розвитку країни.

Водночас у Вашингтоні звернули увагу на арешти опозиційних лідерів у Венесуелі, зокрема, Роберто Марреро, який є секретарем команди тимчасового президента Хуана Гуайдо.

"Роберто Марреро та інші політичні в'язні повинні бути негайно звільнені. Сполучені Штати і міжнародна коаліція не будуть миритися з продовженням викрадень, тортур і вбивств громадян Венесуели режимом Мадуро", - підкреслили у Мінфіні США.

Нагадаємо:

  • Раніше у Венесуелі затримали одного з головних помічників лідера місцевої опозиції Роберто Марреро. Перед цим його будинок обшукали співробітники Служби національної розвідки Венесуели.
  • Наприкінці січня 2019 року голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо  оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни. Це сталося після того, як Ніколас Мадуро заступив на посаду глави держави на другий термін внаслідок президентських виборів, які бойкотувала опозиція та не визнали багато держав.
  • США, Канада, Австралія, більшість країн ЄС, Латинської Америки й Організації американських держав визнали Гуайдо легітимним президентом Венесуели.
  • На підтримку Мадуро виступають такі держави, як Росія, Китай та Туреччина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування