Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацкорпус у Києві: Білецький звинуватив СБУ через алкоголіків на акції

Субота, 23 березня 2019, 13:01
Нацкорпус у Києві: Білецький звинуватив СБУ через алкоголіків на акції
Громадське

На Майдані Незалежності в Києві понад 2 тисячі прихильників партії "Національний корпус" проводять акцію з вимогою притягнути до відповідальності фігурантів справи про розкрадання в оборонному секторі.

 

Станом на 13:30 суботи біля сцени, встановленої на Майдані Незалежності, зібралося понад 2 тисячі людей, передає "Інтерфакс-Україна".

 

На сцені виступають активісти із закликами арештувати рахунки та майно екс-першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, його сина Ігоря, Віталія Жукова, Андрія Рогози, керівництва "Укроборонпрому", а також директорів всіх ДП, які брали участь у схемах з розкрадання української армії.

Водночас, як повідомляє кореспондент Громадського, до 15-20% присутніх на акції становлять малозабезпечені верстви населення, які, ймовірно, заробляють на мітингах.

"Також на акції чимало пенсіонерів та людей схожих на безхатьків. Здебільшого вони стоять відокремлено, групками під консерваторією, а також біля вул. Городецького. Від камер такі протестувальники відвертаються, проти чого вийшли — сформулювати не можуть, однак тримають плакати з тими ж гаслами, що й у більшості демонстрантів", - пише видання.

 

Однак народний депутат, лідер партії "Нацкорпус" Андрій Білецький у коментарі Громадському заявив, що "звезені бабусі й алкоголіки — це спроба СБУ дискредитувати акцію протесту".

 
 

У свою чергу, як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, за порядком в центрі Києва стежать 1,5 тисячі поліцейських і військовослужбовців Національної гвардії України.

У зв'язку з проведенням заходів рух транспорту в центрі Києва обмежено, тому поліція просить громадян врахувати цю інформацію і вибрати інші маршрути руху.

Нагадаємо:

  • 16 березня у центрі Києва учасники акції, організованої "Нацкорпусом" з вимогою покарати винних у розкраданнях в оборонному комплексі, рушили з Майдану Незалежності до адміністрації президента через Європейську площу. Під час акції учасники скандували "Свинарчуків за ґрати!" та закидали АП з імпровізованої рогатки іграшковими свинями.
  • 9 березня представники "Нацкорпусу" влаштували у Києві першу акцію з вимогою покарати причетних до розкрадань в "Укроборонпромі", у яких звинувачують оточення президента України, зокрема Олега та Ігоря Гладковських (колишнє прізвище Свинарчук).
  • Відтоді протести і акції проходили у різних містах України.
  • Сутички також траплялися у містах, де перебував президент Петро Порошенко, активісти намагалися прорватися до нього під час його виступу.
  • Зокрема, 19 березня перед зустріччю Порошенка із виборцями в Івано-Франківську стались сутички між представниками "Національних дружин" і "Національного корпусу" з правоохоронцями.
  • До цього аналогічні сутички 9, 10 і 16 березня відбувались біля Адміністрації президента, у центрі Києва, у Полтаві та Черкасах.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування