Поліція оголосила підозру двом бойовикам "самооборони Криму"

Неділя, 24 березня 2019, 06:08

Двом чоловікам, які брали участь в облозі українських військових об'єктів під час анексії Криму у 2014 році оголошено про підозру.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

Співробітники слідчого відділу поліції Криму здійснюють розслідування всіх фактів протиправних дій, вчинених на території півострова учасниками незаконних збройних формувань.

У ході слідства правоохоронці здобули достатньо доказів причетності 49-річного чоловіка до участі у злочинному угрупованні "Самооборона Криму".

Поліцейські встановили, що у лютому 2014 року він брав активну участь у захопленні будівлі ВР АР Крим, а відтак - чинив дії, спрямовані на зміну меж території України. Крім того, він брав участь в облозі військової частини А-2398 півострова та її захопленні.

 

Другий бойовик, як зазначається, також учасник так званої "самооборони Криму", окрім вчинення дій, спрямованих на зміну меж території України, брав участь в облозі Штабу ВМС України у місті Севастополі упродовж березня 2014 року. У тому ж місті бойовик брав участь у захопленні військової частини А-1668. 

 

У поліції підкреслюють, що слідством здобуто достатньо доказів причетності  чоловіків до вчинення вказаних злочинів. Відтак бойовикам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань ) та ч. 3 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування