Суд розгляне позов через 228 мільйонів премії Коболєву

Понеділок, 25 березня 2019, 13:09

Окружний адміністративний суд Києва буде розглядати позов до Державної аудиторської служби через виплату 228 мільйонів гривень премії голові правління ПАТ "НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву.

Про це 25 березня повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

Відзначається, що 13 травня суд призначив підготовче засідання в адміністративній справі  за позовом від ПАТ "НАК "Нафтогаз  України" до ДАСУ через виплату премії Коболєву.  

Позивач просить суд визнати протиправною та скасувати вимогу ДАСУ у якій йдеться про те, що на порушення постанови Кабміну "Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств" Коболєву виплатили премії на понад 228 млн грн.

Також у  вимозі йдеться про те, що під час проведення ревізії фінансово-господарської діяльності "Нафтогазу" було без підстав списано дебіторську заборгованість "Газпрому" на суму понад 11 млн грн, чим заподіяно збитків на зазначену суму. 

Нагадаємо: 

  • Раніше уряд вирішив переглянути у бік зменшення заробітні плати керівництву НАК "Нафтогаз України".
  • Коболєв заявив, що розмір його грошової винагороди відповідає постанові Кабміну, на базі якої встановлювалися зарплати керівникам великих стратегічних держкомпаній.
  • Кабмін очікував від наглядової ради "Нафтогазу" нових умов контракту з головою правління та іншою частиною менеджменту компанії.
  • Пізніше у Наглядовій рада НАК повідомили про прийняття рішення продовжити контракт із Коболєвим і встановити його місячний оклад у розмірі 2,08 млн гривень.
  • 20 березня у Кабміні заявили, що продовжать контракт з правлінням НАК "Нафтогаз України" та його головою Андрієм Коболєвим.
  • 28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" щодо компенсації за недопоставлені "Газпромом" обсяги газу для транзиту.
  • Наглядова рада "Нафтогазу" проголосувала за виплату бонусів правлінню компанії в зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі над російським "Газпромом".
  • Затверджений розмір бонусів становить 1% від суми виграшу, таким чином, правлінню "Нафтогазу" підлягає виплата в розмірі 45,6 млн доларів.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...