У Мінську масові арешти: облава на учасників акції до Дня Волі

Понеділок, 25 березня 2019, 17:53

У центрі білоруської столиці міліція почала затримувати людей, які беруть участь у святкуванні Дня Волі.

Про це пише місцеве опозиційне видання Charter 97.

За його інформацією, на Жовтневій площі затримані виконуючий обов'язки голови Об'єднаної громадянської партії Микола Козлов і співголова партії "Білоруська християнська демократія" Віталій Римашевський. Лідерів правоцентристської коаліції затримали прямо на очах журналістів.

Опозиційні політики збиралися покласти квіти до будинку, де було проголошено Білоруську Народну Республіку.

Також тут затримали опозиційну активістку Олену Товсту, яка прикувала себе ланцюгом до стовпа.

Як пояснила Товста, вона це зробила, оскільки "День Волі проходить в неволі". Активістка висловила свій протест проти затримань, які відбулися 24 березня. До активістки підійшли міліціонери, перевірили документи, перекусили ланцюг і затримали через 10 хвилин після початку акції.

 

Крім них, були затримані музиканти Лявон Вольський, Ігор Варашкевіч і Змітер Войтюшкевич і Павло Аракелян, які збиралися дати безкоштовний концерт в центрі Мінська.

 

Зараз Жовтневу площу патрулюють десятки співробітників міліції в цивільному, поруч з площею стоять автозаки.

Кілька десятків людей, які прийшли на концерт, продовжують співати пісні відомих музикантів, незважаючи на затримання. Міліція попередила учасників імпровізованого концерту, що до них може бути застосована сила.

Нагадаємо:

  • День Волі – неофіційне національне білоруське свято, річниця виникнення першої національної білоруської держави, Білоруської Народної Республіки (25 березня 1918 року).
  • З початку 1990-х років у Мінську та інших містах Білорусі проводяться політичні акції, мітинги, хода, присвячені цій даті. Ці масові акції неодноразово насильницькими методами зупиняла міліція, активістів, що брали в них участь – арештовували.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News