Окупанти затримали двох активістів на адмінмежі з Кримом

Вівторок, 26 березня 2019, 11:21

Російські правоохоронці затримали на адміністративному кордоні з окупованих Кримом двох активістів правозахисної організації "Кримська солідарність".

Про це організація повідомляє у Facebook.

За словами дружини одного з активістів, о 9:10 ранку (ймовірно, за московським часом, за Київським – о 8:10) на російському "кордоні" затримали активістів Ремзі Бекирова і Руслана Сулейманова.

Їх досі утримують в модулі для додаткових перевірок.

На допит чоловіків повели нібито через те, що у російських прикордонників виникли сумніви щодо достовірності документів, що засвідчують особу.

"Дружина Ремзі Бекирова кілька разів дзвонила на гарячу лінію прикордонної ФСБ. За словами співробітника, з затриманими активістами Ремзі і Русланом "проводяться заходи і складаються процесуальні документи", – говорять у "Кримській солідарності".

Пізніше журналіст Антон Наумлюк повідомив, що активістів відпустили після понад 7 годин утримання, звинувативши їх в адміністративному порушенні, пов'язаному з псуванням паспортів.

"За версією прикордонників у обох була порушена магнітна стрічка в паспортах, які цими ж прикордонниками було вилучено у них в непошкодженому вигляді. При цьому ніяких протоколів про адмінпорушення активістам видано не було", – зазначив журналіст.

Правозахисники відзначають, що обидва активіста відвідують політичні "судові процеси" в Криму. Бекіров – стример і блогер.

Обох активістів вже затримували окупаційна влада за участь в мітингах і пікетах.

У 2017 році Бекірову і Сулейманову "присудили" 5 діб адміністративного арешту за нібито несанкціонований мітинг. Їх затримали разом з іншими активістами, які прийшли до будинку кримських татар, у яких проводили обшук.

Крім того, в березні 2017 року "Сімферопольський районний суд" дав 3 доби адмінарешту Ремзі Бекірову за нібито поширення екстремістських матеріалів в соцмережі.

Сулейманов брав участь в одиночному пікеті на підтримку заарештованих кримських татар і також був засуджений з адміністративного штрафу у розмірі 10 тисяч рублів.

Читайте також: У яких умовах тримають бранців Кремля

Нагадаємо:

  • 21 лютого 2017 року Сімферополі підконтрольна Кремлю "поліція" приїхала з обшуком до кримського татарина Марлена Мустафаєва і затримала близько 20 осіб, серед яких були Осман Аріфм, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Риза Ізетов, Алім Карімов, Валід Абу Фарід, Сейран Муртазаєв та інші.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування