Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія хоче обміну геопросторовими даними з Білоруссю

Вівторок, 26 березня 2019, 13:28

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв схвалив проект угоди з Білорусією про обмін геопросторовою інформацією між їхніми збройними силами.

Розпорядження про підписання Угоди між російським і білоруським урядами про взаємний обмін геопросторовою інформацією між збройними силами Росії і Білорусі було підписано 22 березня.

Міністерству оборони Росії доручено провести переговори з білоруською стороною і після досягнення домовленості підписати угоду.

Якщо її підпишуть, то військові двох країн створять банки даних геопросторової інформації, обмінюватимуться даними про "можливості і потреби сторін у сфері геопросторової інформації", будуть ділитися досвідом і документацією і тощо.

Обмін буде безоплатним.

При цьому, як передбачається, сторони не зможуть розкривати і передавати іншим країнам геопросторову інформацію іншої сторони, якщо не буде письмової домовленості про протилежне. Також вони не повинні використовувати дані одна проти одної.

РФ і Білорусь зобов'яжуться захищати інформацію з обмеженим поширенням.

Обмін інформацією, що становить державну таємницю, буде відбуватися за окремою угодою.

Ця ж угода укладається на 5 років і буде автоматично продовжуватися на п'ятирічні періоди, якщо жодна зі сторін не заявить про бажання припинити її дію (не пізніше, ніж за 6 місяців до закінчення відповідного періоду).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування