ЗМІ дізнались, кому саме оголосили підозру за мільйонні пожертви "Батьківщині"

Вівторок, 26 березня 2019, 16:48

Підозру за анонімне фінансування партії "Батьківщина" оголосили киянці Анастасії Гребенюк, матір якої працює у "ПриватБанку".

Про це повідомляє Bihus.info з посиланням на власні джерела.

"Найвірогідніше, що її матір’ю є Катерина Ярова, яка, в свою чергу, керує відділенням "ПриватБанку" у селищі Саврань на Одещині", – зазначають журналісти.

Саврань фігурує в їхньому розслідуванні як одна і лідерів за внесками на рахунок "Батьківщини".

На Фейсбук-сторінці підозрюваної Гребенюк є спільні фото з іншими фігурантами розслідування журналістів, зокрема з Владиславом Коречним.

Останній у 2018-му нібито віддав "Батьківщині" понад мільйон гривень, але до цього шукав роботу охоронцем в Києві.

В друзях у Гребенюк є і тітка Коречного – Наталія Зубар, яка попри те, що працює касиркою супермаркету, за документами перерахувала "Батьківщині" майже 1.5 мільйони гривень.

Зубар фігурує в розслідуванні журналістів не лише в якості "внескодавця", але й як бенефіціар ряду приватних компаній, які виводять на одного з фігурантів так званої "газової справи" нардепа-втікача Олександра Онищенка.

"Гребенюк підозрюють в порушенні порядку фінансування політичної партії. Нині силовики вирішують питання щодо оголошення підозри і Катерині Яровій", – додають журналісти.

Нагадаємо:

  • 25 березня прокуратура і СБУ повідомили про підозру жінці, яка анонімно внесла на рахунки партії "Батьківщина" понад 2,2 мільйона гривень.
  • Раніше журналісти з'ясували, що мільйони гривень на діяльність "Батьківщини" нібито жертвують прості громадяни України, а деякі навіть не здогадуються про це.
  • Крім того, у системі фінансування партії фігурують люди з так званої "газової справи" нардепа-втікача Олександра Онищенка.
  • Поліція почала розслідування про ймовірні маніпуляції із грошовими внесками на користь "Батьківщини".
  • Сама Тимошенко заявила, що підприємці фінансують партію через інших осіб, щоб уникнути переслідування.
  • Нардеп Олександр Онищенко, за версією слідства, з поплічниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через "псевдобіржі", що завдало державі збитків на суму понад 1,613 мільярда гривень.