Google створив раду, яка розгляне етичні питання штучного інтелекту і нових технологій

Середа, 27 березня 2019, 00:54

Компанія Google оголосила про початок роботи міжнародної консультативної ради, яка розгляне етичні питання навколо штучного інтелекту та інших нових технологій.

Про це повідомляє Reuters.

"До ради, яка має опублікувати звіт наприкінці 2019 року, входять експерти з технологій та етики", - заявив Кент Уокер, старший віце-президент Google з глобальних справ.

Консультативна рада створена для того, щоб надати рекомендації для Google та інших компаній, які працюють над розробкою програмного забезпечення для розпізнавання облич та інших форм автоматизації, що викликає занепокоєння щодо расових упереджень та інших обмежень.

Зазначається, що Google вже має власні внутрішні принципи щодо роботи з штучним інтелектом, які, зокрема, забороняють використовувати його для розробки зброї.

До складу ради входять 8 експертів, серед них - Йоана Брайсон, доцент кафедри обчислювальної техніки Університету Бата, Вільям Дж. Бернс, екс-заступник держсекретаря США, та Дьян Гіббенс, один із засновників компанії Trumbull Unmanned, світового лідера у сфері інспекційних послуг для енергетичного сектора.

Рада проведе 4 засідання, перше з них - у квітні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування