У Конгресі пропонують оприлюднити документи про спроби відсторонити Трампа від влади

Середа, 27 березня 2019, 05:05

Комітет з питань юстиції Палати представників Конгресу одноголосно схвалив резолюцію із закликом до Мін'юсту оприлюднити документи, які стосуються розмов високопосадовців США про можливе усунення від влади президента Трампа.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що після схвалення в комітеті резолюцію винесуть на голосування в Палаті представників. Якщо її схвалять, до Мін'юсту буде надіслане формальне прохання про надання документів.

У Конгресі пропонують оприлюднити документи про дії заступника міністра юстиції США Рода Розенстайна і екс-заступника голови ФБР Ендрю Маккейба.

"Маккейб розповів про плани Розенстайна записувати розмови з Дональдом Трампом. Він також стверджував, що Розенстайн думав над можливістю імпічменту президента за допомогою американської конституції.

За його словами, Розенстайн говорив із ним на ці теми після обрання Трампа в 2016 році", - пише Reuters.

Повідомляється, що Маккейб і Розенстайн могли обговорювати можливість примусового відсторонення Трампа за 25-ю поправкою Конституції США.

Згідно з поправкою, президент може бути позбавлений посади за медичними показаннями, але для цього потрібно рішення більшості членів уряду.

"Демократи і республіканці прагнуть розібратися в цьому, але з різних причин. Демократи сподіваються вивчити ранні докази про можливе перешкоджання роботі ФБР з боку Трампа, тоді як республіканці розраховують простежити за можливою змовою проти Трампа у Мін'юсті", - йдеться у статті.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...