Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Індія похвалилася, що збила супутник близько до Землі

Середа, 27 березня 2019, 10:38

Індія збила власний супутник на низькій орбіті за допомогою протисупутникової ракети.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Нарендра Моді у телезверненні до народу в середу.

Він назвав цей тест великим проривом у космічній програмі Індії, передає Reuters.

Моді заявив, що Індія тепер буде четвертою країною, яка використовувала таку протисупутникову зброю, – після Сполучених Штатів Америки, Росії та Китаю.

"Деякий час тому наші вчені збили "живий" супутник на відстані 300 кілометрів у космосі, на низькій орбіті", – сказав прем’єр, назвавши це історичним подвигом.

"Індія сьогодні досягла безпрецедентного успіху… Індія вписала своє ім'я в перелік космічно сильних", – заявив Моді, виступаючи на хінді.

Експерт із безпеки у Центрі політичних досліджень Нью-Делі Брахма Челлані заявив, що США, Росія та Китай ведуть перегони в антисупутниковій зброї (ASAT).

"Простір перетворюється на фронт, що робить можливості контркосмічних можливостей критично важливим. У цьому світлі успішне індійське "вбивство" антисупутниковою зброєю є значущим", – сказав він.

Як працює протисупутникова зброя
Як працює протисупутникова зброя

Між тим, Міністерство закордонних справ заявило,  що Індія не планує вступати в перегони озброєнь у космічному просторі, зазначає Reuters у Twitter.

Випробування нібито спрямовані на стримування загроз індійським космічним ресурсам від ракет великої дальності.

Як зазначається, тест провели у низькій атмосфері для того, щоб у космосі не лишилося сміття: супутник розпадеться і уламки впадуть на Землю впродовж декількох тижнів.

УП, доповнено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування