Аксьонов про репресії в Криму: Якщо не поважаєте закони РФ - шукайте інше місце для життя

Середа, 27 березня 2019, 11:12

Глава окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що підтримує дії російської ФСБ, МВС і Росгвардіі, які систематично проводять масові обшуки у кримських татар і закликав "боротися з екстремізмом" також і релігійних діячів, ЗМІ, громадські та освітні організації.

Про це він написав у Facebook.

Аксьонов подякував російським силовикам "за професійну, системну роботу" і заявив, що будь-які розмови про репресії на півострові, - "брехня і демагогія, спроба надати справі політичне забарвлення".

За його словами, всі, хто не поважає закони РФ, може шукати собі місце для життя в будь-якій точці світу і в окупованому Криму "таким персонажам нічого, крім в'язниці, не світить".

"Хочу підкреслити, що в боротьбі з екстремізмом мало одних лише зусиль правоохоронних органів. Тут необхідна спільна робота органів влади всіх рівнів, релігійних діячів, ЗМІ, громадських і освітніх організацій. Треба посилити цю роботу", - сказав глава так званого" уряду "окупованого Криму.

Нагадаємо:

  • 27 березня повідомлялося, що в включеному Криму російські силовики проводять щонайменше 25 обшуків в будинках кримськотатарських активістів.
  • В окупованому Криму систематично заарештовують і проводять обшуки в учасників організації "Хізб ут-Тахрір".
  • Захисники заарештованих і засуджених по "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою.
  • Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" в 2003 році, включивши в список 15 об'єднань, названих "терористичними". В Україні ця організація не заборонена.
  • Росія після того, як анексувала Крим 2014 року, нав'язала заборона і на території півострова.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування