Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна звернулась до ЄС і Ради Європи через облаву ФСБ на кримських татар

Середа, 27 березня 2019, 11:37

Україна звернулася до Євросоюзу у зв’язку з обшуками у кримськотатарських активістів, які російська ФСБ проводить на окупованому півострові в середу.

Про це посол України в ЄС Микола Точицький повідомив у Twitter.

"У п'яту річницю ухвалення резолюції Генеральної асамблеї ООН щодо територіальної цілісності України російські окупанти здійснили найбільшу хвилю порушень прав людини у Криму: обшуки у 27 будинках кримських татар, щонайменше 10 затриманих", – зазначив він.

"Ми інформуємо європейських партнерів про жахливий наступ на права людини та вимагаємо рішучої реакції", – додав дипломат, цитує "Європейська правда".

Крім того, посол України у Раді Європи Дмитро Кулеба поінформував генсека та послів держав-членів Ради Європи про "чергову системну атаку" російських окупантів на кримських татар у Криму.

"Наголосив, що йдеться про цілеспрямовану політику придушення. Закликав РЄ до дій", – написав Кулеба у Twitter.

"Очікуємо не лише на чергове висловлення стурбованості, а на конкретні кроки із захисту прав кримських татар", – заявив він.

"Якщо ці кроки будуть хоча б на 50% такі ж енергійні, як спроби деяких сил в РЄ повернути Росію в ПАРЄ, права людей в окупованій зоні будуть захищені", – додав Кулеба.

Нагадаємо:

  • 27 березня в анексованому Криму російські силовики провели щонайменше 25 обшуків у домівках кримськотатарських активістів нібито у справі "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі".
  • Щонайменше 20 осіб затримали, включно з тими, хто прийшов підтримати обшукуваних.
  • Лідер кримських татар, народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що в Криму "почалася нова, ще жорстокіша хвиля репресій і гонінь на кримських татар" і що вона все більше нагадує "облави сталінських чекістів 1930-50-х років".

УП, доповнено
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування