В українському порту знайшли ракетний комплекс РФ. Зброю віддадуть ЗСУ

Середа, 27 березня 2019, 12:48
В українському порту знайшли ракетний комплекс РФ. Зброю віддадуть ЗСУ

Під час перевірки в одному з українських морпортів виявили 36 зенітних ракет у складі російського комплексу С-125 "Почора". Тепер знахідку віддадуть на озброєння ЗСУ.

Про це на засіданні уряду у середу розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

За його словами, СБУ спільно з військовою прокуратурою під час інвентаризації знайшли в одному з морських портів України "ракети зенітно-ракетного комплексу С-125 класу "земля-повітря" у повному обладунку".

Матіос розповів, що суд вже арештував ці ракети як предмети порушення митних правил.

"Зазначене майно і боєприпаси і ракетний комплекс пропонується уряду шляхом видачі розпорядження передати до Збройних сил України. Лист про необхідність такого озброєння в ресурсі нашої армії є за підписом міністра оброни України", - зазначив прокурор.

 

Він наголосив, що в разі відповідного розпорядження Кабміну ЗСУ отримають "буквально найближчого тижня сучасний ракетно-зенітний комплекс у складі цілого дивізіону придатних для використання і бойового застосування ракет російського комплексу "Печора".

Присутній на засіданні генпрокурор Юрій Луценко додав, що таких ракет знайдено 36 штук.

Пізніше у Facebook голова ГПУ зазначив, що уряд цю пропозицію підтримав.

"Злагоджена робота СБУ та ГПУ дозволила сьогодні Кабінету міністрів України передати ракети для потреб ЗСУ", - написав Луценко і опублікував відео ЗРК, взяте в росіян.

Нагадаємо:

  • Ще влітку 2018 року СБУ розслідувала, як у порушення законодавства до Єгипту були вивезені запчастини до зенітно-ракетних комплексів "Волга" та "Печора".

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування